The Coppersmiths

Cel mai cool căldărar din România mi-a explicat de unde vin banii pentru palatele cu turnulețe

Text: Iulia Roșu

Cum nu câștigă chiar o avere din meșteșug, Emil Coppersmith a început să facă turism între ibrice și „case ale poporului".

Sigur ai mâncat măcar o dată, la mahmureală, o ciorbă la Papa la Șoni, în Vama Veche, de ai zis că ăsta-i gustul lui Dumnezeu. Și sigur nu te-ai gândit niciodată de unde-s cazanale alea imense în care se gătește sau polonicele cu care-ți torni în strachină. Îți zic eu: vin de departe, dintr-o curte din comuna Brateiu, pe lângă Sighișoara. Le-a făcut Emil cu mâinile lui, în săptămâni cu mii de bătăi de ciocane, în timp ce Maria, nevastă-sa, avea grijă să-i facă mereu focul potrivit pentru cazanul perfect. Uite un trivia bun cu care să agăți, data viitoare, în Vamă. 

Full story on Vice